oktober, 2019

16okt13:3016:30Tussen trauma en toekomst: psychiatrische zorg aan asielzoekerswoensdag 16 oktober 2019, van 13.30 u. tot 16.30 u.13:30 - 16:30

Meer

Vorming Details

Inschrijving

Folder

Situering

Asielzoekers en vluchtelingen zijn een kwetsbare groep wat hun algemene gezondheid betreft. Daarbij zijn psychische klachten meer regel dan uitzondering. Talrijke pre-, peri- en post-migratiefactoren spelen hier een rol, zoals de afbouw van gezondheidszorg in het herkomstland, foltering en geweld, ernstig psychisch trauma, detentie, lengte van de procedures, taal- en cultuurbarrières of gebrek aan kennis over het gastland. In sommige gevallen leidt dit tot psychiatrische problematiek.

Fedasil, het federaal agentschap dat instaat voor de medische begeleiding van asielzoekers, zet in op verschillende fronten: van therapeutische kunstinitiatieven over arbeidsintegratie tot hoog gespecialiseerde psychiatrische zorg.

Twee bijzondere projecten in Vlaanderen zijn hierbij ongezien: het project POZAH  in Sint-Alexius Grimbergen en het project ResCareRefugees van de KU Leuven. Beide projecten bieden (semi-)residentiële psychiatrische zorg en een gedegen opvolgtraject aan respectievelijk volwassen en minderjarige asielzoekers met een psychiatrische problematiek.

 

Tijd

(Woensdag) 13:30 - 16:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.