oktober, 2019

10okt09:3016:30Psychotherapie bij daders aan de hand van een schematherapeutisch kaderDonderdag 10 oktober 2019, van 9.30 u. tot 16.30 u.09:30 - 16:30

Meer

Vorming Details

Deze vorming is reeds volzet. Mocht u graag op de reservelijst willen opgenomen worden,  gelieve een mail te sturen naar vc.inschrijvingen@fracarita.net 

Inschrijvingen

Folder

Situering

Het voorkomen van terugval bij plegers van criminele feiten is een maatschappelijk belangrijk thema. Uit onderzoek blijkt immers dat elk slachtoffer dat voorkomen kan worden, zorgt voor een kostenbesparing die ruimschoots opweegt tegen de kosten van behandeling. Dit nog los van het menselijk lijden dat voorkomen kan worden en het feit dat veel daders ooit zelf slachtoffer waren.

Het is echter niet makkelijk gebleken om in de forensische sector tot effectieve behandelmodellen en methodes te komen. Het werken met deze doelgroep stelt behandelaars voor enkele specifieke uitdagingen: hoe help ik iemand veranderen die niet wil veranderen? Hoe verzoen ik twee tegengestelde rollen die je als therapeut hebt, nl. behandelen (cliënten helpen groeien) vs. veiligheid (cliënten beperken om maatschappelijke risico’s te voorkomen).

De bewerking van Bernstein en collega’s van de Schematherapie van Young, is een succesvol gebleken manier om persoonlijkheidsproblematiek te verminderen, behandelduur te verkorten en terugval te voorkomen.

 

Tijd

(Donderdag) 09:30 - 16:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.