oktober, 2019

08okt13:3016:30Omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag bij personen met dementiedinsdag 8 oktober 2019, van 13.30 u. tot 16.30 u. 13:30 - 16:30

Meer

Vorming Details

Inschrijving

Folder

Situering

Dementie is een zware belasting voor wie er mee te maken krijgt. Het langzaam verliezen van een persoon die je erg dierbaar is geweest, is zonder meer pijnlijk. Verschillende drempels en moeilijke beslissingen dringen zich op, zoals het overnemen van taken en verantwoordelijkheden, limiteren van vrijheid en zelfstandigheid. Zeer moeilijk wordt het wanneer de betrokkene hiermee niet akkoord gaat, in het verzet gaat of in depressieve stemming geraakt. Gedragsveranderingen zijn altijd een uiting van verstoorde evenwichten, in de omgang of in de hersenen. Je kan ze proberen op te vangen door de omgeving aan te passen, maar soms zijn ze een onherroepelijk gevolg van de ontregeling in de hersenen. Voor de naaste familie kan zo de dementie een dagdagelijkse beproeving worden.

 

Tijd

(Dinsdag) 13:30 - 16:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.