november, 2019

18nov10:3016:30Hulpverleningsplicht versus geheimhoudingsplicht: de moeilijke verhouding tussen schuldig verzuim en beroepsgeheimmaandag 18 november 2019, van 10.30 u. tot 16.30 u.10:30 - 16:30

Meer

Vorming Details

Inschrijvingen

Folder

Situering

Zoals elke burger is een zorgverlener verplicht om hulp te bieden aan een persoon in groot gevaar. Wie kennis heeft van het feit dat iemand in een toestand van groot gevaar verkeert, is verplicht om hulp te bieden. Doet hij dit niet, dan kan hij strafrechtelijk worden veroordeeld wegens schuldig verzuim.

De hulpverleningsplicht staat echter op gespannen voet met het beroepsgeheim van de zorgverlener: wanneer kan of moet een zorgverlener spreken? Welke informatie kan worden meegedeeld? En met wie kan je informatie delen?

Onvoldoende kennis van de rechtsfiguren ‘beroepsgeheim’ en ‘schuldig verzuim’ zorgt voor heel wat ongerustheid bij zorgverleners en werkt vaak verlammend. Door opleiding en vorming kan deze onzekerheid of schijnzekerheid worden weggenomen.

 

Tijd

(Maandag) 10:30 - 16:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.