oktober, 2019

15okt09:3012:30Ervaringen en noden van ouders van een suïcidaal kind. Hoe ouders betrekken en ondersteunen in het zorgtraject van een suïcidaal kind?Dinsdag 15 oktober 2019, van 9.30 u. tot 12.30 u.09:30 - 12:30

Meer

Vorming Details

Inschrijving

Folder

Situering

De zorg voor een suïcidaal kind betekent vaak een uitputtingsslag voor ouders met negatieve impact op zowat alle levensdomeinen. Ouders kunnen een beschermende rol spelen, maar ze weten vaak niet hoe ze deze problematiek kunnen herkennen en hoe ze er best mee omgaan. Ze hebben veel vragen over de zorg van hun kind, over het zorgtraject van hun kind maar ook hoe ze hierbij ook zorg kunnen hebben voor zichzelf en voor de andere familieleden. Hoe kunnen hulpverleners de ouders betrekken als bondgenoten in het helingsproces van het kind zonder de vertrouwensband tussen hulpverlener en kind te ondermijnen? Wat zijn eigenlijk de noden en verwachtingen van ouders die te maken krijgen met een suïcidaal kind? Hoe kunnen hulpverleners actiever omgaan met de vragen en verwachtingen van ouders?

 

Tijd

(Dinsdag) 09:30 - 12:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.