november, 2019

21nov09:3016:30De ‘Tree of life’ en ‘Wortelen in nieuwe aarde’: inzetten op veerkracht bij kinderen en jongeren op de vlucht (GEANNULEERD)09:30 - 16:30

Meer

Vorming Details

Deze vorming kan niet doorgaan omwille van ziekte van de lesgever. Ingeschreven deelnemers worden persoonlijk verwittigd.
Indien u interesse heeft om in het voorjaar van 2020 een nieuwe sessie van deze vorming te volgen in Gent of Brussel, gelieve een mail te sturen naar lut.verstappen@odisee.be

Folder

Situering

De methodiek ‘Tree of life’ vindt zijn oorsprong in het narratieve gedachtegoed en gebruikt de boom als creatieve metafoor voor het leven. Via het tekenen van ‘de boom van mijn leven’ worden kinderen en jongeren uitgenodigd om te verhalen over vroeger en nu, over de toekomst en over het leven daar, hier en onderweg. Deze methodiek beoogt om de focus te verleggen van trauma naar verbinding en veerkracht.

De methodiek ‘Wortelen in nieuwe aarde’ bestaat uit 30 prachtige kaarten over het verhaal van een boom die vlucht en wortelt in nieuwe aarde, plus weetjes over het bomenrijk en citaten van kinderen. De methodiek kan ingezet worden bij een divers doelpubliek, door leerkrachten en begeleiders, binnen individuele en groepscontext. De methodiek ‘wortelen in nieuwe aarde’ met 30 prachtige vertelkaarten werd ontwikkeld binnen het project  ‘Veerkracht ondersteunen bij ouders en kinderen van vluchtelingengezinnen’. Deelnemers kunnen zich de methodiek ter plekke aanschaffen.

Na de bijscholing kunnen de deelnemers zelf van start met het inzetten van beide methodieken in de eigen werksetting, zowel individueel als in groepsverband.

Tijd

(Donderdag) 09:30 - 16:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.