20190320-01-Folder-Tree of Life

Geplaatst op door

De Tree of Life: een krachtige methodiek in de dialoog met mensen en jongeren op de vlucht

i.s.m. 

Inhoud van de vorming

Situering

De methodiek ‘Tree of life’, en bij uitbreiding ‘Forest of Life’ vindt zijn oorsprong in het narratieve gedachtengoed en gebruikt de boom als creatieve metafoor voor het leven.

Inhoud en methodiek

Via het tekenen van ‘de boom van mijn leven’ worden kinderen en jongeren uitgenodigd om te verhalen over vroeger en nu en over de toekomst, over het leven daar, hier en onderweg. Deze methodiek beoogt om de focus te verleggen van trauma naar verbinding en veerkracht.
Voorafgaand aan de methodiek wordt ingegaan op de betekenis van trauma in de ontwikkeling van kinderen en jongeren op de vlucht en de verschillende fasen die leiden tot herstel. Na de bijscholing kunnen de deelnemers zelf van start met het inzetten van de methodiek in de eigen werksetting, zowel binnen individueel als groepsverband.

Lesgever

Claire Wiewauters is als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en doceert aan de opleiding Gezinswetenschappen van de Hogeschool Odisee. Zij is auteur van het boek ‘Een week mama, een week papa? wat kinderen bij een scheiding ècht nodig hebben’ (Lannoo 2014). Haar expertise en onderzoek situeren zich in de situatie van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties: het inzetten op veerkracht en vergroten van actorschap.

Locatie en datum

Deze vorming vindt plaats op woensdag 20 maart 2019, van 13.30 u. tot 16.30 u., in Vormingscentrum Guislain – Campus Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 GENT.

Het onthaal begint om 13 u.

Praktische inlichtingen

Inschrijvingen

Inschrijven gebeurt online via de website https://agenda.vormingscentrumguislain.be/

Na uw online inschrijving ontvangt u eerst automatisch een overzicht van uw inschrijvingsgegevens. Uw inschrijving is echter pas definitief nadat u een schriftelijke bevestiging via mail van één van onze medewerkers ontvangen heeft.

Deelnameprijs (koffie en infomap inbegrepen)

Standaard: 45 euro per persoon

Studenten: 20 euro per persoon (Naam universiteit/hogeschool + departement + studentennummer vermelden bij inschrijving aub!)

Betalingswijze

Betaling enkel via overschrijving.

Nadat wij uw online inschrijving persoonlijk bevestigd hebben via mail, dient u het deelnamebedrag te storten op volgend rekeningnummer:

  • BE60 4453 5536 0170 (KREDBEBB)
  • Van Vormingscentrum Guislain vzw
  • met als gestructureerde mededeling +++070/3705/53321+++

Factuur is enkel mogelijk op aanvraag via mail aan vc.inschrijvingen@fracarita.net

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering van de inschrijving minder dan 3 werkdagen voor de aanvang van de vorming is de totale deelnameprijs verschuldigd.

De annulering dient steeds schriftelijk te gebeuren en is pas definitief na ontvangstbevestiging van Vormingscentrum Guislain vzw.

Opmerking

Indien een vorming dient te worden geannuleerd, zal de deelnameprijs worden terugbetaald op het rekeningnummer van waaruit de betaling is gebeurd. Een deelnemer zelf of zijn/haar werkgever kan in geval van annulering van de vorming geen schadevergoeding – van welke aard ook – eisen vanwege de organisatoren van de vorming of vanwege de lesgever.

Inlichtingen

Coördinatie Dienst Vorming:
Ingo Verheye | Stafmedewerker | 09 216 35 77 | ingo.verheye@fracarita.net
Vanessa Scheir | Stafmedewerker | 09 216 35 89 | vanessa.scheir@fracarita.net

Marc Keuleneer | Algemeen directeur | marc.keuleneer@fracarita.net